Het Stoomschip brengt ons naar de Walter Peak Country Farm. Hier kregen we een heerlijke maaltijd aangeboden. Sanne, Jo en de andere meiden genoten zichtbaar van het lekkere eten en de overheerlijke wijn. Het was een heerlijk vleesbuffet waar we diverse keren langs zijn gegaan om onze buikjes vol te eten (Het vlees smaakte ook helemaal geweldig).

img_4641

Na lekker gegeten te hebben zijn we naar de Farm gelopen. Hier wordt ook op de conventionele manier schapen gedreven met honden. (Kan bij ons op de Veluwe ook maar aan de andere kant van de wereld is dat ook leuk om te zien). Ook hier een staaltje van perfecte communicatie tussen Hond en Baas (Martien ???) Baasje kreeg letterlijk zijn schaapjes ‘op het droge’ of wel precies waar hij ze hebben wilde. Fantastisch gezicht hoe de hond hier bezig was. Op de rechter foto drijft de hond ze de kraal binnen.

img_4642

img_4643

 

 

 

 

 

Na afloop nog een demonstratie schapen scheren. Eerst een stukje uitleg over hoe het in zijn werk gaat, hoe je het schaap in bedwang kunt houden en welke gereedschap hiervoor wordt toegepast, daarna werd er een schaap bij gehaald en professioneel van zijn vacht ontdaan. Het gaat allemaal razend snel en even later ligt er 8 kilo schapenwol op de grond voor de verdere verwerking.

img_4645

img_4644

 

 

 

 

 

De laatste stap is het vervaardigen van wol. Dit gebeurde op de ouderwetse manier met een spinnewiel. Gaat prima en hier heb je toch wat meer tijd en rust dan bij ons in het westen. Het ziet er allemaal indrukwekkend uit en na afloop zijn we weer met het stoomschip terug gevaren naar Queenstown.

img_4647img_4649