Als je ooit op het zuider eiland van New Zealand komt en je bent enigsinds in de gelegenheid, ga dan naar  Milford Sound. Kijk goed naar het weer en boek niet zo maar want het weer aan de westkust is wat vochtiger en regenachtiger dan aan de oostkust. Ziet het er enigsinds goed uit, dan gaan !!!

Wij hebben er voor gekozen om niet zelf te rijden en dit met een bus- en boot tour te gaan doen. Betekent vroeg uit de veren en kwart voor acht vooraan bij de receptie wachten om te worden opgepikt. Om acht uur konden we aan boord van de bus. Nog een tweetal andere plekken aangedaan om nog andere toeristen op te halen en dan op weg naar Milford Sound. Ruim twee uur onderweg om daar te komen. Paar keer eruit geweest om een kleine wandeling te doen bij schitterende watervallen. Heel mooi en ook hier laat de natuur zich van zijn mooiste kant zien.

Om kwart voor elf gingen we aan boord van de boot. We kregen een rijk gevuld lunchpakket mee met lekkere broodjes koekjes, crackers, kaas en nog wat meer. Al met al top verzorgd.

_milfordsound_01

De boot voer over de zeearm tot aan de zeemonding. Onderweg met de voorsteven van de boot onder een waterval om eens te voelen hoe koud en nat dat water wel niet was. Op de terugvaart nog zeeleeuwen kunnen spotten die lagen te zonnen op een rots. De boot kon er heel dicht bij komen vandaar dat er ook goede foto’s van deze dieren te maken zijn want ze zijn niet bang aangelegen.

_milfordsound_09

_milfordsound_16

 

 

 

 

 

Op de terugvaart nog met de achtersteven onder een ‘vrouw verjongende’ waterval gelegen. Allemaal bijzonder gaaf. Toen we van de boot weer teruggingen met de bus hebben we kennis gemaakt met een typische New Zealandse papagaai achtige. Deze leven op zo’n 800 a 1000 meter.

_milfordsound_22

Op de teugweg naar huis nog diverse andere stopplekken aangedaan om even uit te stappen en een stukje te wandelen. De locals weten hier natuurlijk de mooiste plekjes en die lietzen ze ook zien. Het was allemaal indrukwekkend om het te mogen zien.