Vandaag een lekker stuk gelopen. Helemaal naar het Auckland Museum in het Auckland Domain. Dit is een schitterend park waar ook diverse mooie plantensoorten staan te bloeien. Zo kwamen onderweg een mooie strelitzia tegen zoals op de onderstaande foto.

_auck_museum_08

In het Auckland Museum waren eigenlijk vier tentoonstellingen te vinden. De eerste en de grootste gaat over de Maori’s. Dit is de bevolking welke als eerste voet aan wal zette enkele honderden jaren geleden.
Maori’s zijn echte houtsnij specialisten, ook wel carvers genoemd. Tevens zijn deze stammen natuurlijk voorzien van de allerbeste krijgers uitgerust met de beste wapens van die tijd. Van dit imponerende krijger gedrag en uitleg over de leefwijzen van de maori’s hebben we een mooie show bijgewoond.

Hierbij werd het gebruik van werktuigen en wapens uit de oude tijd gedemonstreerd.

_auck_museum_05

_auck_museum_03

 

 

De maori’s zijn ook een volk van dans en rituelen. ook deze werden uitgebreid gedemonstreerd en uitgelegd. Maori krijgers zijn een lust voor het oog van de vrouwen en die willen dan ook graag met ze op de foto. De vrouwen zijn aardig en liefelijk om te zien. Op de foto’s ook wat voorbeelden van Maori houtsnijwerk.

 

 

_auck_museum_07_auck_museum_04