“Bluff ”  Het einde van de wereld

De zon is er weer. Wat een zonnige prachtige dag. We rijden de Catlins coastel af. Onderweg bij een niets zeggend minihuisje drinken we wat koffie. En weer verder. Prachtige natuur en met deze contrastrijke luchten mooi om foto’s van te maken. We rijden naar Bluff, naar het Stirling point. Dit is zo ongeveer het laagste puntje van het zuider-eiland. Op de punt staat een wegwijzer Op de wegwijzer staat dat de zuidpool hier 4500 km van verwijderd is. We moeten er niet aan denken hoe koud het daar is. Hier zitten we op ongeveer de hoogte van Parijs (op het noordelijk halfrond) ten op zichte van de evenaar. Temperatuur ligt ergens tussen de 10 en 20 graden, echter als de zon schijnt dan wordt de 20 graden gewoon gehaald.

_bluff_01_wegwijzer_bluff_00_wegwijzer

 

 

 

 

 

Meeuwen zijn hier een stuk tammer dan bij ons in Nederland. (Of moet je zeggen brutaler) ze eten nog net niet uit de hand, maar zijn wel razend snel met het wegpikken van brood. Het zijn mooie dieren om te zien echter het gedrag stelt niet iedereen op prijs.

_bluff_06_meeuwen

We hebben het ook wat hoger op gezocht. Op deze locatie kun je ver over de omgeving uitkijken en met dit heldere weer is dat erg mooi. Er is een geodetisch punt hier waarvan een foto is gemaakt. Het nummer van het punt is 1038. Hier een broodje genomen en nog wat fotootjes gemaakt. Daarna de route weer vervolgd.

_bluff_10_geodetic_bluff_11_kraal

Achter de eerstvolgende stad Invercargill weer een camping gevonden om te overnachten. Eerst nog in de zon genieten van een spannend boek.