Ja, we gaan weer. Ook dit jaar weer heerlijk een weekje skieën in de Franse Alpen. Dit keer heeft Petra voor Superdevoluy gekozen en daar de accommodatie weer geregeld. Top Done zeggen we dan. Omstreeks 11:00 vertrekken betekent omstreeks 12:00 op de A73 ter hoogte van Malden. Tijd voor een heerlijke uitsmijter, want die zijn hier echt helemaal geweldig. Bestelling opgegeven en dan even de laatste berichtjes aan de achterblijvers sturen via het o – zo handige whatsapp.

Malden is een mooi wegrestaurantje aan de A73, hier komen veel chauffeurs hun lunch nuttigen, en wat chauffeurs eigen hebben is ‘Lekker en niet duur’  en dat blijkt hier helemaal juist te zijn. Telkens als we hier in de buurt zijn heeft dit wegrestaurantje een enorme aantrekkingskracht op ons om lekker effe rustig een uitsmijtertje te pakken. Het restaurantje staat hoog aan geschreven en is van goede kwaliteit.

Na een kleijn uurtje gaan we verder en reizen we door naar Frankrijk. Bij Maastricht is de puinzooi nu helemaal opgelost. Er liggen nu mooie tunnels onder het centrum door dus alle verstoppingen en files zijn op deze plek uit de wereld. Door het witte belgie heen rijden we verder Frankrijk in.

Dit jaar een ander F1 hotelletje gevonden. Die dingen zijn zo ongeveer standaard ingericht en ale kamers van alle F1 hotels zijn dus hetzelfde. Zo iets als efficiente bouw etc. te vergelijken met het Mac Donalds concept. Niet teveel over nadenken, de bedjes slapen best goed en dat is waar het om gaat.

Volgende dag weer verder en met behulp van de tolbadge passeer je in no-time de tolplekken wat aangekondigd wordt met een harde PIIIEEEEP als je door het poortje rijd. Maar dat mag de pret niet drukken.

Met vrijwel geen file op de plek van bestemming gekomen.Inchecken was wel even een dingetje. Nadat we in onze optiek ruim 1.5 uur in de rij hebben gestaan bleek dat we bij de verkeerde incheckbalie stonden, en moetsen we 100 meter verderop alsnog opnieuw inchecken.  Ok we zijn er en dat was op zaterdag 21 januari 2017.