Skip to content

"De Teerput"

Verstopt : 01/05/2006
 
 
Moeilijkheid:
3.5 out of 5
Terrein:
2 out of 5

Formaat: Size:   micro (micro)

 

 

 

?
N 52° 09.679 E 005° 25.181
UTM: 31U E 665502 N 5781741
 
 

In Utrecht, Netherlands
NW NW 3.8 km van je thuislocatie
Let op Het gebruik van de diensten van geocaching.com is onderworpen aan de bepalingen en voorwaarden in onze disclaimer.

Geocache Description:


Het  fenomeen

De hoeveelheid spam, ongevraagde bulk e-mail, neemt elk jaar toe. In Europa is gemiddeld 1 op de 5 e-mailtjes junkmail, in de Verenigde Staten ligt het percentage ruim boven de dertig procent. Bij de gratis e-mail provider Hotmail is er helemaal geen doorkomen meer aan; meer dan 80 procent van de inkomende e-mail zou spam zijn.1 Steeds meer internetters en providers zetten spamfilters in om de overlast te bestrijden. Maar omdat spammers steeds nieuwe manieren vinden om zich digitaal te ontlasten, ontstaat er een technische wapenwedloop met fatale gevolgen voor de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van e-mail.
 


 
Op locatie om :

 : Dagen

Hoewel er internationaal steeds meer juridische en politieke maatregelen worden genomen tegen spammers, kunnen alleen technische maatregelen de overlast accuut beperken. De nieuwe anti-spam wetgeving in Europa en in verschillende Noord-Amerikaanse staten is nuttig, maar zorgt niet voor een onmiddellijke afname van de hoeveelheid ongevraagde bulkmail. Spammers maken misbruik van slecht beveiligde computers en netwerken overal ter wereld om hun boodschap te verspreiden, of verplaatsen hun distributiepunt naar landen en gebieden buiten bereik van Amerikaanse en Europese juristen.

Er zijn verschillende soorten spamfilters; voor individuele internetters en voor providers, gebaseerd op inhoud, op afzender of op een algeheel e-mail verbod (white-listing). De simpelste methode is het blokkeren van een specifieke afzender. Veel internetters denken dat dat helpt, ook omdat Hotmail dit bijvoorbeeld als service aanbiedt. In werkelijkheid kiezen spammers voortdurend andere verzendadressen en kun je eeuwig afzenders blijven toevoegen aan je persoonlijke zwarte lijst.

Een andere eenvoudige manier is het vergelijken van de onderwerpregel van de e-mail met een waslijst aan uitdrukkingen die vaak door spammers worden gebruikt. Vrijwel alle e-mailprogramma's bevatten een dergelijke filterfunctie. Jammer genoeg is de simpelheid ook hier omgekeerd evenredig aan de effectiviteit. Spammers zijn uiterst creatief in het verzinnen van listen om hun junkmail toch geopend te krijgen. Je eindigt makkelijk met een filterlijst van duizenden trefwoorden en kenmerken zoals dollar- en uitroeptekens. Serieuze providers maken hier dan ook geen gebruik van; het risico op het wissen van reguliere e-mail verkeer is veel te groot. Wel kunnen providers bij specifieke spam-zendingen de bezorging blokkeren. Veel providers hebben sowieso beveiligingsmaatregelen getroffen tegen bulkzendingen, of het nu om inkomende of uitgaande e-mail gaat. Een van die methodes heet 'tarpitting'. Bulkzendingen worden automatisch in een virtuele teerput gestopt en steeds trager afgeleverd naarmate het aantal geadresseerden hoger is. Mochten er klachten binnenkomen dat het spam betreft, dan kan de resterende e-mail gewist worden. Bron: xs4all

Zoek de teerputmailer

Om de coördinaten van de Stash te vinden zal je een gevecht moeten leveren tegen de 'teerputmailer'. Als je het emailadres gevonden hebt van de teerputmailer dan kun je aan de slag. Hoe kom je aan het emailadres van de teerputmailer. Eenvoudig of toch niet ?

naam@

De waarde voor het @ tekentje is makkelijk te bepalen. Er zijn namelijk veel caches die dit principe ook gebruiken. je bent op zoek naar een vijf cijferig nummer. Dit nummer wordt opgebouwd door het antwoord van de twee vragen om te rekenen in een getalswaarde (A=1, B=2 etc...) plak die twee waarden aan elkaar en je hebt het getal wat voor het apestaartje moet komen :

Wat is het merk van het GPStoestel wat momenteel door "Team Kleijn" wordt gebruikt ?

In Nederland rijden enkele voertuigen rond die een eigen cachepagina hebben / hadden. Een bekende van dat soort is  'Het Gele Bussie (GC3200)'. Uiteraard ken ik de eigenaar van 'Het Gele Bussie' goed en trof ik hem wel eens achter het schaakbord waar zowel ik- als hij regelmatig de koning op z'n kant moest leggen. Je hebt een makkelijker opdracht. Wat is nu die andere nog bestaande 'moving cache' die enige bekendheid geniet in Nederland. Omdat het echte 'werk' nog moet beginnen leg ik je wat vergelijkingen voor met  'Het Gele Bussie'

Het voertuig wat ik bedoel is op z'n minst zes autogeneraties recenter dan 'Het Gele Bussie'. Het voordeel van 'Het Gele Bussie' is dat deze op meer vloeistoffen kan rijden dan de auto die ik bedoel. Ik weet nl. zeker dat die dat niet kan. Het voertuig is tijdens de actieve periode te volgen via het internet en heeft een eigen automatische mailinglist waar je je op kunt inschrijven. Omdat er meerdere versie van zijn, kun je het beste versie II. of inmiddels V gebruiken. Dit levert je een driecijferige waarde op. (Elke verwijzing naar een cache dien je weg te laten, de uitkomst is slechts 1 woord)

Zet de cachenaam van dit voertuig om in een getalswaarde en plak deze achter de uitkomst van vraag 1.

@domein.nl

Het woord achter het @ tekentje is wat lastiger, maar zeker wel te doen. Het was in eerste instantie de domeinnaam van een bekende gymnastiekvereniging in Leusden. De naam van deze vereniging wordt gekoppeld aan een slank en rank dier wat zijn sprongen op de afrikaanse Serengeti sierlijk maakt ofwel Impala. Gezien het feit dat de Teerputmailer nogal narrig kan zijn, hebben we hem daar weg moeten halen, de andere systemen hadden last van het af en toe humeurige gedrag van de mailer. Hij is nu opgesloten in een aparte unit waar hij niemand kwaad kan doen. Van wie is die aparte unit ?. of als je hier niet uit komt, de eigenaar was Voorzitter van "Stichting DakGootNetwerk DSL Segment I". Een van de leden van "Stichting DakGootNetwerk DSL Segment I" was Team Dusty. Je kunt hem ook vragen wie voorzitter was als je het niet zou weten...

Gebruik de teamnaam van de eigenaar van de aparte unit of de teamnaam van de gewezen voorzitter om het domein te bepalen.

Afsluiten met .nl en je hebt het emailadres van de teerputmailer te pakken.

Stuur berichten naar de teerputmailer

Nu de volgende stap. Stuur een bericht naar het gevonden emailadres. Het enige wat je hoeft te doen is in het onderwerp de tekst 'teerput start' in te geven (uiteraard zonder de ' tekentjes). Gebruik in alle gevallen altijd kleine letters. Verdere instructies vindt je in het antwoord van de teerputmailer.

Nadat je de 'teerputmailer' hebt leren kennen en zijn goede en slechte eigenschappen hebt doorzien, zou je nu in het bezit moeten zijn van het coordinaat van de stash. De enige plek om dat op juistheid te controleren is gebruik maken van de onderstaande 'Geochecker'

Controleer je antwoord hieronder (klik op het bolletje)

Stash ligt op

N   _ _ . _ _ . _ _ _       E _ _ _ . _ _ . _ _ _

 

Additional Hints (Decrypt) (klik hier om terug te keren naar de pagina op geocaching.com om eventueel je log te kunnen schrijven)

Zbrg wr ovw qr "Grrechgznvyre" mvwa.....

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)



Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.